به گزارش خبرگزاری مهر، «کلمان بونو» وزیر امور اروپایی فرانسه در مصاحبه با کانال تلویزیون پارلمان این کشور، گفت که رویکرد آمریکا در قبال قرارداد ساخت زیردریایی برای استرالیا، نشان داد که دولت جدید واشنگتن (هم مانند دولت ترامپ) همچنان به سیاست «اول آمریکا» چسبیده است.
بونو در این باره افزود: واشنگتن از منافع خود محافظت میکند. توافق «آکوس» نشان داد که اصل «اولویت با آمریکا است» همچنان به قوت خود باقی است.
این وزیر فرانسوی در ادامه افزود: آمریکا مثل شرکا رفتار نمیکند اما قرار نیست ما منتظر تغییر مسیر واشنگتن بمانیم. ما هم باید مثل اروپاییها رفتار کنیم. باید توانایی مان را برای رسیدن به خودمختاری راهبردی افزایش دهیم. اروپاییها باید توانایی پاسخگویی شأن را افزایش دهند و برای رسیدن به استقلال در عرصه راهبرد دفاعی تلاش کنند.
پیمان امنیتی که چهارشنبه گذشته از آن رونمایی شد، شامل سه کشور انگلیسی زبان آمریکا، استرالیا و انگلیس میشود و محورهای آن حوزههای دیپلماتیک، امنیتی و نظامی مرتبط با سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را در بر خواهد گرفت.
این توافق به عنوان پیش درآمد، به نقض قرارداد استرالیا با فرانسه در زمینه ساخت زیردریایی منجر شد- اقدامی که واکنش تند پاریس را در پی داشت.
از سوی دیگر، بی خبری اتحادیه اروپا از چنین توافقی، به منزله آن است که واشنگتن در چرخش به ایندوپاسیفیک، به ائتلافهای جدید بهای بیشتری میدهد.
استرالیا درحالی به نفع شراکت با آمریکا، از قرارداد خرید زیردریایی از فرانسه انصراف داد که درست در همان روز رونمایی از آکوس، «اورزلا فن درلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، ضمن تاکید بر لزوم تشکیل نیروی نظامی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که این اتحادیه، سال آینده در پاریس یک نشست دفاعی ویژه برگزار خواهد کرد.
ایده تشکیل قوای نظامی مخصوص اتحادیه اروپا یا «ارتش اروپا» از جمله موضوعاتی است که «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه از هواداران آن است.
نشست دفاعی که فن درلاین به آن اشاره کرد، در دوران ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد. ریاست دورهای اتحادیه اروپا، شش ماهه است و دوران ریاست فرانسه از ابتدای سال ۲۰۲۲ آغاز میشود.
نظر شما